donderdag 2 februari 2012

Idee 33: Loslaten voor helderheid


Weet je het even niet meer? Krijg je geen grip meer op een probleem? Laat het dan los. Zolang je het vasthoudt krijg je geen helderheid over de situatie waar je tegenaan loopt. En echt loslaten gaat echter nog niet, je kunt namelijk niet zomaar loslaten; loslaten gaat vanzelf als de tijd ervoor rijp is. Wat je nu het beste kunt doen is je aandacht op iets anders richten. Laat het nu gaan, zodat het kan zakken in je onderbewustzijn zodat het daar zijn werk kan doen. Dan kan het daarna weer naar de oppervlakte komen en je helderheid en duidelijkheid verschaffen.

Spreek je creativiteit aan om jezelf  in een andere stemming te brengen. Waar kun je je aandacht op richten? Kun je mindfullness gaan leren uit een boek of van een cd? Wat moet jij doen om je aandacht van het probleem af te halen en ergens anders op te richten? Hoe kun je jezelf zover krijgen? Maak een lijst met ideeën en kies er één uit die je meteen kunt uitvoeren. 


© Ina Wuite 2012

3 opmerkingen:

  1. Hallo Ina,vanaf vandaag zijn we een nieuwe blog gestart omdat we problemen hadden op onze oude blog misschien dat je het leuk vindt om ons daar te volgen,ik zag dat je je net aangemeld had op onze oude blog en we zouden het heel erg leuk vinden als je meegaat naar onze nieuwe blog,je bent van harte welkom de link staat op onze oude blog zodat je bij de nieuwe komt,gr van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat heb je mooi onder woorden gebracht.
    Ik worstel behoorlijk met dat loslaten, dus bedankt voor je tekst.
    Hier is nog een leuke van Erik van Zuydam:
    'Zodra je iets wilt loslaten
    hou je het juist vast.
    Loslaten is niet een bezigheid
    die je kunt beoefenen.
    Loslaten is geen activiteit,
    maar het stoppen van een activiteit:
    de activiteit van het vasthouden.'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, jij ook bedankt voor je toevoeging en ik wens je inzicht in het losmaken (loslaten...)

      Verwijderen